zondag 18 oktober 2009

Ludo Camping


Nederlandse camping Frankrijk, in de Ardeche

LUDOCAMPING . 07170 . LUSSAS . ARDECHE . FRANKRIJK

Tel. 00 33 - 4 75 94 21 22 - Nederlands gesproken
info@ludocamping.com

Familie camping aan riviertje, Outdoor sports, Buitensporten in de zuid Ardeche. 

 De Ludo Camping ligt in een natuurgebied, aan de voet van de Coiron, een vulkanische heuvelrug, waar 2000 jaar geleden een zekere Julius Caesar zijn tenten reeds opsloeg.

CAMPING OPEN 1 APRIL - 15 OKTOBER
ZWEMBAD VERWARMD VAN 1 MEI TOT 1 OKTOBER.

LUDO Camping ligt in de zuid Ardeche, in een liefelijke vallei, waar vooral in het voorjaar een weelde aan wilde bloemen en kruiden groeit.

Kampeerplaats
Het dorpje Lussas, op 500 m. van de camping, is volledig authentiek. Weinig toeristen hebben de rust en eenvoud van het landelijk leven nog verstoord. Het klimaat is vergelijkbaar met dat aan de Middellandse Zee : 's zomers zonzeker. De LUDO Camping ligt in een natuurgebied, aan de voet van de Coiron, een vulkanische heuvelrug, waar 2000 jaar geleden een zekere Julius Caesar zijn tenten reeds opsloeg.

Het Verwarmd Zwembad
De camping wordt begrensd door een voetpad, een landelijk weggetje, een wijngaard en een bergbeekje. Dit beekje mondt uit in de Ardèche, wereldberoemd om zijn Pont d'Arc en zijn Gorges. Deze bezienswaardigheden liggen op een half uur rijden bij ons vandaan, evenals bijv. de stad Aubenas met zijn kasteel en zijn markt, en het Middeleeuwse stadje Largentière, het oude Alba en zijn Romeinse theater, het rijke kuuroord Vals-les-Bains met zijn park en het Casino.

Ludo Lentefeest
Op een uur rijden liggen de bergketens van de Tanargue en de Cevennen, de wonderlijke Gerbier de Jonc, de bronnen van de Loire, de kleine boerderijen met bremdak van het Plateau Ardéchois (Massif Central). Voor de aktieve vakantieganger biedt dit deel van Frankrijk onbegrensde mogelijkheden : van sportvliegen tot grotafdaling, van wildwatervaren tot vogels bestuderen, van ballonvaart tot bergwandelen.

LUDO Camping is voorzien van alle comfort : modern compleet sanitair (2 gebouwen verwarmd in voor- en naseizoen), zwembad van 22 bij 10 m en kinderbad met royale zonneterrassen ; telefooncel, winkel, bar, snacks/afhalen, restaurant (500 m), postservice, etc.

Wij hopen u binnenkort op onze camping te mogen ontvangen. Wielewaal en wilde orchideeën heten u bij voorbaat hartelijk welkom.

Een camping in het teken van comfort

Sanitair
LUDO Camping staat voor comfort. De erkenningen van ANWB, Alan Rogers, Camping Life, FFCC, ADAC en de vier sterren geven hieraan uiting.

•goed onderhouden en schoon
•modern compleet sanitair (2 gebouwen verwarmd in voor- en naseizoen)
•lekkere harde douches en onbeperkt warm water
•verwarmd zwembad van 22 bij 10 m en kinderbad met royale zonneterrassen, kinderbad, ligterrassen met hangmatten en gratis ligbedden
•drie speeltuintjes
•staanplaatsen 100 - 165 m². De XXL staanplaatsen hebben elk hun eigen aansluiting stroom/water/afvoer, zonder toeslag.
•electra 5A (10A met supplement).
De camping ontvangt geen huurders, maar alleen sportieve kampeerders met hun eigen materieel, tent, caravan of vouwwagen. U zoekt hier tevergeefs een stacaravan of een compleet ingerichte tent. Dat is onze keus. Geen touroperators of tussenpersonen, noch glossy catalogi met 'geselecteerde' campings behoren tot het LUDOlandschap.

Een vredig stuk puur natuur

Kampeerplaats
Bij de aanleg in 1990 zijn wij uitgegaan van de ons omringende natuur. De reeds bestaande bomen en struiken maken nu, na 19 jaar, onlosmakelijk deel uit van het nieuwe LUDOlandschap.

•talrijke groene zones
•de kampeerkavels worden gescheiden door heggen, struiken en bomen
•fruitbomen
•beek met dammetje om af te springen
•vissen op 10 min. in stuwmeertje
Een hele lijst voorzieningen ter plaatse

Bar
U kunt aan de (buiten)bar en op het terras onder de meidoorn een verfrissend drankje of ijsje nemen. Ook kunt u friet en hamburgers bestellen en op andere avonden pizza's. De campingwinkel voorziet in alle dagelijkse behoeften zoals vers brood en croissants, camping-gaz, invriezen koelelementen, etc. De postbode brengt en haalt elke dag uw brieven en ansichten. Twee telefooncellen op gewone telefoonkaarten staan tot uw beschikking.

Even lekker ontspannen bij uw favoriete TV serie? Wij hebben twee zaaltjes met flatscreens en parabool. In de bibliotheek liggen honderden boeken gratis te leen. Een bomvrije disco voor de kleintjes in het hoogseizoen (toeters en bellendisco's vindt u op 9 km), tafelvoetbalspel, Amerikaans biljart, flipperkast, pingpong, gezelschapspelen, mountainbike verhuur en volleybalveld. Met veel plezier geven de jongens en meisjes van de receptie u goeie adresjes en leuke wandel- en fietstips.

Uw trouwe viervoeter mag natuurlijk mee ! Vergeet zijn pas en inentingsbewijs niet.

Wij verzorgen in de schoolakanties :
1. Een volledig animatieprogramma voor de jeugd
2. Verwarmd zwembad 1/5 - 1/10 zodra de temperatuur van het zwembadwater onder de 25° zakt
3. Elke dag vers stokbrood en croissantjes op de camping
4. Bij frisser weer verwarming van sanitair tijdens de douche-uren en in de recreatieruimte.
5. Open haard!
Pizzeria en Frieterie zijn afwisselend open in het laagseizoen.
Strategisch uitgangspunt voor de ontdekking van de Ardeche

Ardeche
Op 500 m ons dorp Lussas, aan de rivier de Auzon ; arts, twee winkeltjes, restaurants, sportveld, tennisbaan, postkantoor, dansavonden, concerten, filmfestival ; garage, benzine, romeinse opgravingen, fossielen.

Op 10 km de stad Aubenas, aan de rivier de Ardeche, culturele hoofdstad van de Zuid Ardeche, kasteel, historische monumenten, markt, supermarkten, l.p.g., voetgangersgebied, theater, muziek, antiek, kunstnijverheid, Prot. en R.K. kerken.
In een straal van 30 km vindt u ontelbare toeristische hoogstandjes waaronder de stenen boog Vallon Pont d'Arc, grotten, wijnproefkelders, noga-stad montelimar, musea, romeins amphitheater.

3 opmerkingen:

  1. Na wat getwijfel i.v.m. slechte recensies over deze camping, hebben wij toch besloten er naar toe te gaan en het zelf te ervaren. Wat een LEUKE, GEZELLIGE en mooie camping. Onze kinderen vonden het helemaal geweldig. Hartstikke goed concept dat er in de zomervakantie alleen maar gezinnen worden toegelaten met kinderen t/m 13 jaar. Zo is er altijd wel een vriendje of vriendinnetje in de buurt. Het animatieteam is heel gezellig en is voor het hele gezin. Verder is het een hele mooie omgeving en kun je genoeg uitstapjes maken. Het personeel is altijd even vriendelijk en de ontvangst is heel hartelijk. Nadat je je tent hebt opgezet loop je lekker naar het terras en krijg je wat te drinken van het huis. Waar maak je dat nog mee??? En over Willem hebben wij ook niks te klagen. Hij hielp waar hij helpen kon en was altijd even vriendelijk tegen ons. Het zwembad is mooi schoon en het sanitair is ook prima verzorgd. Helemaal TOPPIE dus!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fam. Henk en Tiny Heersema18 oktober 2009 om 11:10

    10 jaar geleden kwamen wij voor het eerst op Ludo camping. Nooit eerder waren wij, trouwe Frankrijk kampeerders, op dezelfde plaats geweest. Nu 10 jaar later, inmiddels in de VUT, komen wij nog steeds op Ludo camping. Wij komen dan in mei en juni. Wij komen voor het mooie weer, prachtige (wandel)omgeving en de rust van de mooie Ardesch. Dat zeker 60% uit vaste gasten bestaat met een hoge bezetting zegt naar mijn idee genoeg. Ja sommige mensen willen campingbaas mee zijn en mee beslissen, maar dat is nergens zo. Willem en Lilly zijn fantastische mensen die dag en nacht klaar staan voor hun gasten als het nodig is, wat wijzelf hebben ervaren. De excursies met de Ludo bus, jeu de boules-avonden en wandelingen zijn geweldig . Dat sommige ouders hun kinderen wel voeden maar slecht opvoeden is hun probleem. Cijfers geven is schools maar voor mij een 10 met een griffel.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ook wij hebben een hele leuke vakantie gehad op Ludo camping. Eerst vond ik het jammer dat er alleen maar Nederlanders waren, maar al snel bleek dit voor de kinderen (6, 8, 10) helemaal super te zijn. Zoveel vriendjes! Wij stonden onderaan de camping, in de schaduw, heerlijk. De beek is erg leuk om met je schepnet of hengel visjes te vangen. De rots en waterval zijn geweldig om vanaf te springen. De activiteiten voor de kinderen zijn erg leuk. Het winkeltje had wel wat meer mogen hebben aan voorraad. Maar de broodjes zijn heerlijk. Boodschappen deden we in Aubenas, dat was ook niet ver. En wel even lekker in de auto met airco... Het sanitair was prima, niet altijd even schoon, maar als je een vieze wc meldde (door kinderongelukje), dan werd hij ook meteen schoongemaakt. Het zwembad was ook ok. Ligbedden waren er voldoende. In de buurt hebben we nog kano's gehuurd, gekart, canyoning (met soort surfpak en helm van de rotsen af glijden), naar de tour geweest. De omgeving is mooi, er is echt genoeg te doen. Wij hebben een heerlijke vakantie gehad!

    BeantwoordenVerwijderen